Jak przygotować Filety lakierowane miodem?

Przepis: Filety lakierowane miodem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćFilety lakierowane miodem ?

Ostrym nożem robimy nacięcia w poprzek piersi kurczaka.

Ja robię zawsze piersi ze skórką, ale nie każdy lubi.

W miseczce łączymy razem masło, miód, sos, musztardę i gorczycę.

Masą smarujemy każdy filet ze wszystkich stron, wkładamy do foremki aluminiowej, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy na około 30 min do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy.

Czas pieczenia to około 1 godziny w temp 180 -190 stopni.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556