Przepis: Wątróbka po piracku
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Wątróbka po piracku?
Wątrobę myjemy i mielimy. Jajka miksujemy z mąką i dodajemy zmielona wątrobę. Wszystko mieszamy. Cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i też podsmażyć na osobnej patelni. Na rozgrzanej patelni smażyć kotlety z wątroby nalewając po dwie łyżki na 1 kotlet. W nie za dużym garnku układać warstwowo: kotlety, pieczarki, cebula i tak na przemian do zakończenia składników. Ilość warstw zależy od wielkości garnka. Sosy rozrabiamy wg przepisu, dodajemy sól i pieprz. Zalewamy wszystko sosem, przykrywamy pokrywka i dusimy na małym ogniu 20 minut.