Składniki potrzebne do przepisu: Karczek w sosie własnym
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Karczek w sosie własnym ?
Kotlety z karczku dokładnie umyj, osusz i delikatnie rozbij tłuczkiem. Posyp z obu stron przyprawą do grilla, pozostaw na ok. 10 min. Na rozgrzana patelnię połóż kotlety tak aby przyrumieniły się z każdej strony. Podlej olejem i dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. jak cebula będzie miała złoty kolor zalej wodą tak aby mięso było przykryte. Do sosu dodaj liść laurowy, ziele angielskie i sól, pieprz do smaku(ostrożnie- przyprawa zawiera sól i pieprz. Duś mięso do miękkości pozwól, aby wody ubyło. Jak będzie mięso miękkie, a sosu tylko tyle ile potrzebujesz rozrób mąkę ziemniaczana z wodą i wlej do sosu, energicznie mieszając. jak zgęstnieje odstaw z ognia. Podawaj z ziemniaczkami. Smacznego!