Przepis na Pierś kurczaka z musem pietruszkowym

Składniki potrzebne do przepisu: Pierś kurczaka z musem pietruszkowym

  • piersi z kurczaka 4 szt
  • jajko 1 szt.
  • natka pietruszki 1 pęczak
  • sól wg. uznania
  • pieprz wg. uznania
  • olej do smażenia wg. uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 49min.
    Czas przygotowania: 49 min.

     

    jak przyrządzić Pierś kurczaka z musem pietruszkowym ?

    Z piersi kurczaka odciąć małe fileciki, włożyć je do blendera dodać jajko i natkę pietruszki. Dodać sól i pieprz – zmiksować. Piersi naciąć nie dziurawiąc filetów, oprószyć je solą i pieprzem i nadziać musem. Na patelni rozgrzać olej, włożyć filety i smażyć na rumiano. Najlepiej smakują z kluskami rzymskimi i duszonymi warzywami. Smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556