Przepis: Kapusta kiszona z ananasem i wędzonką
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćKapusta kiszona z ananasem i wędzonką ?
Ananasa osączyć i pokroić w kostkę. Wędzone mięso pokroić na 2 cm. Kawałki. Umyte jabłko przekroić
na pół, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Zagotować ok. 1/8 l soku ananasa i
włożyć do niego kapustę. Dodać pozostałe
składniki i dusić pod przykryciem. Kwaśną śmietanę wymieszać ze śmietanką 30% i ubić na piane. Kwaśną śmietanę wymieszać ze śmietanką 30% i ubić na piane. Krem śmietankowy doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, musztarda, koperkiem oraz odrobina soli i
pieprzu. Dodać do gorącej kapusty. Podajemy z ciemnym chlebem pełnoziarnistym lub pieczonymi
ziemniakami.