Jak przygotować Kapusta kiszona z ananasem i wędzonką?

Przepis: Kapusta kiszona z ananasem i wędzonką

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćKapusta kiszona z ananasem i wędzonką ?

Ananasa osączyć i pokroić w kostkę. Wędzone mięso pokroić na 2 cm. Kawałki. Umyte jabłko przekroić

na pół, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w drobną kostkę. Zagotować ok. 1/8 l soku ananasa i

włożyć do niego kapustę. Dodać pozostałe

składniki i dusić pod przykryciem. Kwaśną śmietanę wymieszać ze śmietanką 30% i ubić na piane. Kwaśną śmietanę wymieszać ze śmietanką 30% i ubić na piane. Krem śmietankowy doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, musztarda, koperkiem oraz odrobina soli i

pieprzu. Dodać do gorącej kapusty. Podajemy z ciemnym chlebem pełnoziarnistym lub pieczonymi

ziemniakami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556