Przepis: Creme brulee z czekoladą i truskawkami
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 10min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Czas pieczenia: 10 min.
Jak przygotowaćCreme brulee z czekoladą i truskawkami ?
1. Truskawki przekroić na połówki lub ćwiartki (w zależności do ich wielkości) i przełożyć do 6 miseczek. Skropić likierem owocowym.
2. Śmietanę ubić na misce. Następnie dodać stopioną czekoladę i ubijać, aż powstanie gęsta masa. Wyłożyć ją na truskawki, przykryć miseczki i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.
3. Posypać masę czekoladową grubą warstwą cukru, wstawić miseczki do mocni rozgrzanego piekarnika i trzymać w nim, aż cukier się stopi i skarmelizuje. Odstawić desery na 30 minut, a następnie podawać ze świeżymi truskawkami oraz listkami mięty.