Jak przygotować Creme brulee z czekoladą i truskawkami?

Przepis: Creme brulee z czekoladą i truskawkami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 10min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Czas pieczenia: 10 min.

Jak przygotowaćCreme brulee z czekoladą i truskawkami ?

1. Truskawki przekroić na połówki lub ćwiartki (w zależności do ich wielkości) i przełożyć do 6 miseczek. Skropić likierem owocowym.

2. Śmietanę ubić na misce. Następnie dodać stopioną czekoladę i ubijać, aż powstanie gęsta masa. Wyłożyć ją na truskawki, przykryć miseczki i wstawić do zamrażalnika na 2 godziny.

3. Posypać masę czekoladową grubą warstwą cukru, wstawić miseczki do mocni rozgrzanego piekarnika i trzymać w nim, aż cukier się stopi i skarmelizuje. Odstawić desery na 30 minut, a następnie podawać ze świeżymi truskawkami oraz listkami mięty.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556