Przepis: Czekoladowe garnuszki z jogurtem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przygotowaćCzekoladowe garnuszki z jogurtem ?
Czekoladę włożyć do rondelka, zalać mlekiem i koniakiem. Podgrzewać na wolnym ogniu 5-6 min co jakiś czas mieszając. Ale nie doprowadzić do wrzenia.
W misce połączyć jajko, żółtka, wanilię, śmietankę i cukier – zmiksować na gładką masę. Masę rozlać do 4 małych foremek. Ustawić w głębokiej blasze na podwójnie złożonej gazecie. Do blachy nalać wody aby foremki były zanurzone do połowy.
Piec 35-40 min. Po upieczeniu wystudzić i wstawić na godzinę do lodówki. Krem udekorować jogurtem i posypać gałką muszkatołową.