Jak przygotować Deser czekoladowo-kawowy?

Przepis: Deser czekoladowo-kawowy

Ile porcji: 9

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćDeser czekoladowo-kawowy ?

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. W misce łączymy 3/4 szklanki białego cukru, mąkę, 3 łyżki kakao, proszek i sól. Dodajemy mleko, masło i olejek. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto wykładamy do kwadratowej blachy. W miseczce łączymy pół szklanki białego cukru, 4 łyżki kakao i brązowy cukier. Nasączamy tym ciasto. Całość polewamy kawą, nie mieszać! pieczemy ok. 40 minut. Podajemy schłodzone w pucharkach, dodając bitą śmietanę i dowolne owoce.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556