Przepis: Kopytka okraszane kiełbaską z cebulką
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przyrządzić Kopytka okraszane kiełbaską z cebulką?
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości, osolić. Odcedzić, wyparować. Rozgnieść tłuczkiem na pure, odstawić do wystygnięcia.
W między czasie rozgrzać olej na patelni.
Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, podsmażyć.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy na patelnię, smażyć na małym ogniu do miękkości cebulki.
Ziemniaki przełożyć do miski, dodać mąkę, roztrzepane jajo i szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Następnie wałkować w średniej grubości rulon i kroić w kawałki.
Wstawić wodę do gotowania, osolić.
Wrzucać kopytka na gotującą się wodę, mieszając, żeby kluski nie przywarły do dna garnka.
Kopytka podawać polane okraszoną kiełbaską z cebulką.
Smacznego!