Jak przyrządzić Kopytka okraszane kiełbaską z cebulką?

Przepis: Kopytka okraszane kiełbaską z cebulką

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Kopytka okraszane kiełbaską z cebulką?

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości, osolić. Odcedzić, wyparować. Rozgnieść tłuczkiem na pure, odstawić do wystygnięcia.

W między czasie rozgrzać olej na patelni.

Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, podsmażyć.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy na patelnię, smażyć na małym ogniu do miękkości cebulki.

Ziemniaki przełożyć do miski, dodać mąkę, roztrzepane jajo i szczyptę soli. Wyrobić ciasto. Następnie wałkować w średniej grubości rulon i kroić w kawałki.

Wstawić wodę do gotowania, osolić.

Wrzucać kopytka na gotującą się wodę, mieszając, żeby kluski nie przywarły do dna garnka.

Kopytka podawać polane okraszoną kiełbaską z cebulką.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556