Jak przyrządzić Nadziewane kopytka?

Przepis: Nadziewane kopytka

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Nadziewane kopytka?

Robimy ciasto jak na kopytka – gotujemy dzień wcześniej ziemniaki i nazajutrz mielimy. Dodajemy mąkę, jajko, sól i zagniatamy ciasto.

Pozostałe składniki warzywne (to jest nadzienie) kroimy w kosteczkę i przesmażamy na patelni – mają osiągnąć podduszonych warzyw.

Osobno przesmażamy kiełbasę na chrupko. Ser ścieramy na tarce. Wszystkie składniki nadzienie łączymy – warzywa, ser i kiełbasę.

Ciasto wałkujemy i wycinamy krążki, do środka nakładamy farsz i sklejamy jak pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku od momentu wypłynięcia około 4 minuty.

Podajemy z sosem pomidorowym lub myśliwskim.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556