Przepis: Nadziewane kopytka
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przyrządzić Nadziewane kopytka?
Robimy ciasto jak na kopytka – gotujemy dzień wcześniej ziemniaki i nazajutrz mielimy. Dodajemy mąkę, jajko, sól i zagniatamy ciasto.
Pozostałe składniki warzywne (to jest nadzienie) kroimy w kosteczkę i przesmażamy na patelni – mają osiągnąć podduszonych warzyw.
Osobno przesmażamy kiełbasę na chrupko. Ser ścieramy na tarce. Wszystkie składniki nadzienie łączymy – warzywa, ser i kiełbasę.
Ciasto wałkujemy i wycinamy krążki, do środka nakładamy farsz i sklejamy jak pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku od momentu wypłynięcia około 4 minuty.
Podajemy z sosem pomidorowym lub myśliwskim.