Przepis: Babeczki wielkanocne z brzoskwiniami
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 15 min.
Jak przygotowaćBabeczki wielkanocne z brzoskwiniami ?
Żółtka utrzeć z cukrem i schłodzić. Mąkę przesiać, dodać pokrojone w wiórki masło, wymieszać i posiekać nożem. Wlać utarte żółtka, dodać skórkę z cytryny i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę i owinąć folią, włożyć na pół godziny do lodówki.
Twaróg utrzeć z cukrem pudrem, na koniec dodawać sok z cytryny. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z masą serową, schłodzić. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, pokroić w cząstki. Czekoladę zetrzeć na tarce.
Ciasto rozwałkować na pół centymetra. Formą do babeczek wyciąć kółka i wylepić babeczki. Zapiec 15 minut w 200 stopniach. Po ostygnięciu wyjąć z foremek i wypełnić kremem serowo- śmietanowym. Udekorować brzoskwiniami i wiórkami czekolady.