Przepis: Ciasto budyniowe
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 5min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przygotowaćCiasto budyniowe ?
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Przelać do wyłożonej papierem blachy i piec w nagrzanym do 160 stopni piekarniku przez około 20 minut.
Po przestudzeniu przekroić na pół. W jednej części wyciąć szklanką sześć krążków.
Masa: Ugotować budyń ma mleku według przepisu na opakowaniu.
Ciepły budyń wyłożyć na biszkopt, przykryć drugim biszkoptem z dziurkami. Czekoladę skroić na kawałeczki i włożyć do każdej dziurki i przykryć krążkami z wyciętymi z biszkopta.
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu i gdy będzie tężeć zalać nią ciasto. Następnie schłodzić.