Jak przygotować Ciasto kruche bez jajek?

Przepis: Ciasto kruche bez jajek

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przygotowaćCiasto kruche bez jajek ?

Rodzynki opłukać, można sparzyć wrzątkiem. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.

Do mąki dodać proszek do pieczenia, pokrojoną margarynę.

Posiekać nożem, dodać śmietanę i ocet. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.

Jedną częścią wylepić dużą przygotowaną blaszkę.

Ciasto posypać kakao i rodzynkami. Wyłożyć jabłka.

Zasypać kruszonką zrobioną z pozostałego ciasta.

Piec ok 45 min w 180 stopniach.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556