Przepis: Ciasto z kremem bananowym
Ile porcji: 15
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 50 min.
Czas gotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 20 min.
Jak przygotowaćCiasto z kremem bananowym ?
Biszkopt: białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Następnie dodać cukier i żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodać do masy. Wszystko starannie wymieszać i wlać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Piec 20 minut w nagrzanym do 160 stopni piekarniku. Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić na pół.
Krem: budyń ugotować na mleku, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch i dodać budyń.
Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kostkę, banany obrać i również pokroić w kostkę. Dodać do masy budyniowej, wymieszać.
Sokiem z brzoskwiń namoczyć biszkopt.
Nałożyć krem i przykryć drugą połową biszkopta.
Posypać cukrem pudrem.