Jak przygotować Bite zrazy teściowej w sosie śmietanowym?

Przepis: Bite zrazy teściowej w sosie śmietanowym

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 38min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 8 min.

Jak przygotowaćBite zrazy teściowej w sosie śmietanowym ?

Grzyby myjemy, moczymy i gotujemy do miękkości. Mięso kroimy w poprzek włókien na plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem, solimy, oprószamy pieprzem i mąką. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki, smażymy na złoty kolor, przekładamy na talerzyk. Na tym samym tłuszczu obsmażamy mięso, wkładamy z powrotem cebulę, pokrojone w paski grzyby razem z wywarem, w którym się gotowały i dusimy pod przykrywką do miękkości. Gdy zrazy będą miękkie, dodajemy do sosu śmietanę i chwilę dusimy. Podajemy z gryczaną kaszą.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556