Przepis: Gulasz mięsno-warzywny
Ile porcji: 10
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Jak przygotowaćGulasz mięsno-warzywny ?
Mięso umyć, oddzielić od kości, pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką i zrumienić kładąc na rozgrzany tłuszcz, przełożyć do rondla. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa, dodać do mięsa. Mięso podlać małą ilością gorącej wody, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paski, zetrzeć na tarce o grubych otworach, dodać do mięsa i dusić. Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Z reszty tłuszczu i mąki przygotować jasnozłotą zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy. Gdy mięso będzie miękkie dodać zasmażkę, doprawić do smaku solą i zagotować.