Przepis: Kotlety mielone inne
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas smażenia: 15 min.
Jak przyrządzić Kotlety mielone inne?
Cebulę obrać, drobno posiekać. Buraka ćwikłowego obrać, opłukać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać łyżkę oleju, włożyć buraki tarte i smażyć ok 10 minut.
Mięso włożyć do miski, dodać jajko, kasze gryczaną, drobno posiekaną cebulę, liście selera siekane oraz buraki smażone bez płynu. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą oraz pieprzem. Wymieszać jeszcze raz dokładnie masę mięsną.
Formować okrągłe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej, smażyć z obu stron.