Jak przyrządzić Królik z warzywami?

Przepis: Królik z warzywami

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przyrządzić Królik z warzywami?

Porcje krolika dokładnie opłukać pod bieżącą wodą, a następnie ze wszystkich stron natrzeć solą i pieprzem. Cebule i czosnek obierz i pokrój w kosteczkę. Pomidory sparzyć i od razu obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki.

W brytfannie lub dużym rondlu rozgrzać 4 łyżki oleju i ze wszystkich stron, podsmażyć mięso. Zmniejszyć ogień i dodać posiekaną cebulę i czosnek.

Tymianek opłukać i osuszyć. Razem z winem dodaj do królika. Dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, duś na małym ogniu około 40-50 minut. Po 30 minutach duszenia dodaj do mięsa pomidory.

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na kawałki, smaż około 20 minut na oleju. Dopraw do smaku wedle uznania.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556