Przepis: Rolada z warzywami
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Rolada z warzywami?
Umyte i osuszone mięso nakroić wzdłuż,lekko rozbić, natrzeć sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem i posypać solą, tymiankiem, papryką i oregano.
Owinąć w folie i odstawić do lodówki na 2 godziny. Łodygi selera i strąki papryki pokroić w paski. Zamarynowane mięso posmarować musztardą, posypać pokrojonymi warzywami. Zwinąć w roladę.
W brytfannie rozgrzać mocno olej, mięso mocno zrumienić, podlać bulionem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. godziny. Powstały podczas pieczenia sos przelać do rondla, zagotować, zagęścić śmietaną z mąką.
Roladę pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem.