Przepis: Roladki z boczku
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.
Jak przyrządzić Roladki z boczku?
Pieczarki drobno pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę wsyp pieczarki i wlej roztrzepane z solą i pieprzem pieczarki. Smaż na małym ogniu aż się zetną. Dodaj posiekaną natkę i bazylię. Zdejmij patelnię z ognia i odstaw z ognia. Boczek pokrój na plastry i rozbij je tłuczkiem. Przypraw przyprawami. Na wierzchu nakładaj masę pieczarkową i część parówki. Zwiń w roladkę i obwiąż nicią. Na patelni rozgrzej smalec i obsmaż roladki na złoty kolor. Następnie włóż je do brytfanny i dodaj pozostały smalec. Piecz przez 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.