Jak przygotować Kapusta czerwona na gorąco?

Przepis: Kapusta czerwona na gorąco

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćKapusta czerwona na gorąco ?

Kapustę oczyścić, umyć i cienko poszatkować. Do garnka wlać szklankę wody, dodać kostkę bulionową oraz liść laurowy, zagotować i partiami wkładać kapustę, lekko soląc. Jeśli potrzeba, dodać druga szklankę wody i jeszcze jedną kostkę bulionową. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka (30-40 min, ). Wlać ocet, wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać czosnek, wsypać mąkę i smażyć na niedużym ogniu, mieszając przez 3 min. Ostudzić i dodać do gorącej kapusty, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do pieczonej gęsi lub kaczki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556