Jak przygotować Biszkoptowe babeczki z polewą i skórką cytrynową?

Przepis: Biszkoptowe babeczki z polewą i skórką cytrynową

Ile porcji: 16

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Jak przygotowaćBiszkoptowe babeczki z polewą i skórką cytrynową ?

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka z proszkiem do pieczenia a na końcu mąkę. Jagody wymieszać z mąką. Do papierowych foremek nalewać ciasto do 3/4 wysokości, posypywać jagodami. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st C około 20 minut.

Po upieczeniu polać lukrem i posypać po wierzchu skórką cytrynową.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556