Jak przygotować Batonik Twix?

Przepis: Batonik Twix

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćBatonik Twix ?

Masło utrzeć w makutrze, dodać cukier i dalej ucierać aż powstanie puszysta, biała masa. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać. Ręcznie wyrobić ciasto.

Wyłożyć do wysmarowanej formy keksowej i nakłuwać widelcem, aby równo wyrosło.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 30 minut. Zostawiamy do wystudzenia.

Po wystudzeniu na ciasto wykładamy masę krówkową i wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę.

Następnie robimy polewę czekoladową: Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy na parze. Wlewamy do czekolady olej i mieszamy.

Ciasto wyjmujemy z zamrażarki, kroimy w poprzek na wąskie batoniki i polewamy polewą czekoladową.

Wkładamy batoniki do lodówki, aż czekolada zastygnie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556