Przepis: Ciasto drożdżowe z musem jabłkowym
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Jak przygotowaćCiasto drożdżowe z musem jabłkowym ?
Drożdże rozrobić z łyżeczką cukru ,łyżką mąki i małą ilością ciepłego mleka, zostawić do wyrośnięcia.
Wszystkie składniki wyrobić z rozczynem na gładkie ciasto i zostawić do wyrośnięcia (w ciepłym miejscu)
Wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i też pozostawić do wyrośnięcia , nałożyć mus jabłkowy i można posypać kruszonką ,piec w 180c do 50 min.
MUS JABŁKOWY
jabłka obrać, pokroić w plasterki ,wlać 1 szkl. wody do rondelka i dać pokrojone jabłka, następnie gotować na małym ogniu ,od czasu do czasu mieszając, można dodać cynamon i cukier waniliowy. Gdy jabłka się trochę rozgotują, odstawić do wystygnięcia i nałożyć na ciasto i piec.
Smacznego!