Jak przygotować Fillet steak blue cheese?

Przepis: Fillet steak blue cheese

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćFillet steak blue cheese ?

SOS:

Cebulkę posiekać na drobne, podsmażyć na oliwie, dodać whisky UWAGA!!!może dojść do pojawiania się płomienia. Dodać śmietanę i pokrojony ser pleśniowy. Wszystko razem podgotować.

STEK: Smażyć na patelni w zależności od wymaganego rezultatu.

Krwisty ok 5 min każda strona na gorącej oliwie

Pół-krwisty ok 9-11 min każda strona

Wypieczony ok 13-15 min każda strona.

Można steak przewracać co 2-3 min i naciskać z góry by sprawdzić twardość. Czym bardziej twardy tym bardziej wypieczony.

Gotowego steka zalać gorącym sosem i serwować z gotowanymi lub pieczonymi ziemniaczkami.

Danie nie jest tanie w przygotowaniu ale za to szybkie i bardzo smaczne.

SMACZNEGO.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556