Przepis: Gołąbki… z pokolenia na pokolenia
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćGołąbki… z pokolenia na pokolenia ?
Mięso wymieszać z ryżem i jajkami, dodać 3-4 łyżki ketchupu i koncentratu, vegete i pieprz. Dokładnie wymieszać. Kapustę odgotować kolejno odcinać liście i osuszyć. Na jeden liść kapusty nakładamy 1 kopiastą łyżkę mięsa z ryżem. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, podsmażamy wszystkie gołąbki, liście kapusty muszą mieć złoty kolor.
Gołąbki wkładamy do garnka. Do miseczki wlewamy około 1 litr wody dodajemy kilka łyżek ketchupu i koncentratu pomidorowego wymieszać, dodać vegete. Przygotowanym sosem zalewamy gołąbki. Gotujemy na wolnym ogniu około 40- 50 minut…
SMACZNEGO:)