Przepis: Gulasz z kurczaka z puree z ziemniaków z kukurydzą
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przygotowaćGulasz z kurczaka z puree z ziemniaków z kukurydzą ?
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy kukurydzę z puszki i mielimy na puree.
Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiając do smaku vegetą i pieprzem. Zalewamy to wodą, przykrywamy i dusimy ok 15 minut. Następnie dodajemy marchewkę z puszki ewentualnie doprawiając do smaku. Mąkę mieszamy z 1/3 szkl. zimnej wody i zagęszczamy nią sos.
Gulasz podajemy z puree z ziemniaków z kukurydzą i z gotowanym groszkiem.