Jak przygotować Kisiel z jabłek surowych?

Przepis: Kisiel z jabłek surowych

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Jak przygotowaćKisiel z jabłek surowych ?

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. L/2 szklanki wody zagotować z dodatkiem cukru i goździkiem, a w pozostałej rozprowadzić mąkę ziemniaczaną. Do zagotowanej wody dodać utarte jabłka, silnie podgrzać, wlać powoli, stale mieszając, rozprowadzoną mąkę i kilka razy zagotować. Po odstawieniu z ognia dodać 1-2 łyżeczki soku z cytryny. Podać kisiel w salaterce lub kompotierkach dobrze oziębiony. Przepis pochodzi z książki „nastolatki gotują” autorstwa pani sabiny witkowskiej.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556