Przepis: Pomarańcze w galaretce z bananami
Ile porcji: 2
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Jak przyrządzić Pomarańcze w galaretce z bananami?
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomarańczę umyć w gorącej wodzie, obrać ze skórki i z białego miąższu, pokrajać na plastry bardzo ostrym nożem (na płytkim talerzu, aby nie tracić soku), ułożyć na szklanym półmisku lub płytkiej szklanej salaterce, na powierzchni ułożyć plasterki banana i zalać krzepnącą galaretką. Zastudzoną galaretkę przybrać bitą śmietanką, wymieszaną lekko z cukrem pudrem. Można posypać po wierzchu siekanymi orzechami. Pomarańczy w galaretce nie przyrządzamy dzień naprzód, gdyż galaretka traci smak.