Przepis: Szarlotka po królewsku
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przyrządzić Szarlotka po królewsku?
Białka ubić na pianę, dodać 3 łyżki cukru potem żółtka, delikatnie mieszając wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto piec ok. 30 minut w 175 stop.
Jabłka:
Jabłka obrać,pokroić w ósemki, dodać 2 łyżeczki cukru przesmażyć. Do przesmażonych jabłek dodać galaretkę wymieszać, nie gotować.
Krem:
Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć ze szklanką cukru na gładką masę i dalej ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Polewa:
Margarynę, 4 łyżki cukru, 1 łyżka wody i kakao.
Składniki polewy podgrzać do zagotowania (nie gotować) ciągle mieszając.